site3Zarar potansiyeli çok yüksek olan bu tür açık alan ve örtüaltı domates yetiÅŸtiriciliÄŸinde ana zararlı konumundadır. Larvaları domates bitkisinin kök hariç tüm kısımlarında ve her döneminde zarar verir. Yumurtadan çıkan larva; meyve, yaprak, sap ve gövdeye girerek beslenmeye baÅŸlar. Larva domatesin yapraklarında iki epidermis arasında galeriler açarak beslenir. Larvanın yaprakta açtığı galeriler geniÅŸ olup ÅŸeffaf boÅŸluklar ÅŸeklinde kendini belli eder. Bu galeriler daha sonra nekrotik kahverengi lekelere dönüÅŸerek kurur. 

Yaprakta ve meyvede açılan galerilerde zararlının siyah renkli talaÅŸ ÅŸeklinde pisliklerini görmek mümkündür. Bitkinin yeÅŸil aksamında açılan galeriler nedeniyle bitki tamamen kuruyabilir. Zararlı daha çok olgunlaÅŸmamış domates meyvelerini tercih ederek, çanak yapraklarından giriÅŸ yapar. Zararlının meyvede açtığı galerilerin görüntüsü düzensiz olup, galeriler meyvenin her tarafında görülebilir. Zarara uÄŸrayan meyve pazar deÄŸerini yitirmekte, ayrıca meyvede açılan galerilere sekonder mikroorganizmaların yerleÅŸmesiyle çürümeler meydana gelir.
Zararlı yoÄŸun popülasyonlarda, domateste %50-100 ürün kayıplarına yol açabilir. Zararlının tüm biyolojik dönemleri domates meyvesi üzerinde bulunabildiÄŸinden bir yerden diÄŸer yere domates meyveleri, fide, taşıma materyalleri ve araçları ile taşınır.